Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / «Δεν επιβαρύνονται τα νοσοκομεία μας παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων»

«Δεν επιβαρύνονται τα νοσοκομεία μας παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων»

«Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών θα πρέπει να συγκρίνουμε με το μηδέν και όχι με τα πάνω από 30 εκατομμύρια επισκεπτών που είχαμε πέρυσι. Κι αυτό γιατί πριν από περίπου τρεισήμισι μήνες δεν πίστευε κανείς ότι θα έχουμε αυτήν την εικόνα σήμερα, δηλαδή να ανοίγουν τα σύνορά μας, έστω με περιορισμένο τρόπο, έστω με προσοχή, έστω με πολλούς κανόνες ασφαλείας, αλλά να ανοίγουμε τα σύνορά μας για να επισκεφτούν πολλοί επισκέπτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου τη χώρα μας», υποστήριξε μιλώντας στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκινάμε από το μηδέν και θα πάμε προσεκτικά μέχρι 15 Ιουλίου. «Έχουμε αρκετούς περιορισμούς ακόμα και στα λιμάνια μας και στα χερσαία σύνορα, οι οποίοι ελπίζουμε σταδιακά να αίρονται και να μη γίνονται πιο ασφυκτικοί», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα κρούσματα, τα οποία καταγράφουν μία μικρή αύξηση τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι «Φυσικά θα υπάρχουν κρούσματα από τον ιό, αλλά πρέπει να προσέχουμε να μην έχουμε διασπορά. Είμαστε έτοιμοι. Βλέποντας και τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων διαπιστώνουμε ότι δεν επιβαρύνονται τα νοσοκομεία μας παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων».

Check Also

10 θετικά κρούσματα στην Πλατεία Κουμουνδούρου μετά από ελέγχους του ΕΟΔΥ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, rapid τεστ στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας. …