Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Γραπτές εξηγήσεις ζητά ο ΙΣΑ από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Γραπτές εξηγήσεις ζητά ο ΙΣΑ από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Γραπτές εξηγήσεις ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας για τις πολλές κλήσεις προς ιατρούς για απολογία, οι οποίοι φέρονται να έχουν τελέσει παρατυπίες όσον αφορά την συνταγογράφηση.

«Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ έχει προβεί σε ελέγχους από τους οποίους αποδίδονται ευθύνες σε ιατρούς για ζητήματα τα οποία όμως δεν έχουν νομικό έρεισμα. Ειδικότερα κατηγορούνται ιατροί ότι συνταγογράφησαν φάρμακα εκτός ειδικότητας, αν και εν τέλει αποδεικνύεται ότι ορθά ανέγραψαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, καθότι ήταν εντός του γνωστικού αντικειμένου τους. Επίσης πολλές φορές οι ιατροί βρίσκονται απολογούμενοι για ζητήματα γραμματειακά και ουχί ιατρικά λόγω του φόρτου εργασίας και της συνεχιζόμενης αλλαγής του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ο ΙΣΑ είναι υπέρμαχος του ελέγχου ώστε να μην υφίστανται ζητήματα πλημμελούς άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος πλην όμως πρέπει οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με ιατρικά κριτήρια και όχι με λογιστικά. Η άσκηση της ιατρικής είναι καθήκον του ιατρού και δεν πρέπει να παρακωλύεται αλλά να προωθείται», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Check Also

ΙΣΑ: Οι οδηγίες για την πρόληψη και προστασία από τον SARS-CoV-2 στα σχολεία

Οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία …