Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Γκίκας Μαγιορκίνης: Στο κόκκινο το κέντρο της Αθήνας – Σημαντική διασπορά και σε άλλες περιοχές της Αττικής

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στο κόκκινο το κέντρο της Αθήνας – Σημαντική διασπορά και σε άλλες περιοχές της Αττικής

Η τάση υπέρβασης των 300 κρουσμάτων την ημέρα είναι σταθερή και ανησυχητική τόνισε ο επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε ιδιαίτερο στο πρόβλημα της Αττικής που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά, αναφέροντας ότι τα πιο πολλά από αυτά εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο παρατηρείται σημαντική διασπορά και σε άλλες περιοχές στην Αττική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κατάσταση σχετίζεται με όσα συνέβησαν 10 ημέρες περίπου πριν και συμπίπτει με την επάνοδο από τις διακοπές και την αύξηση της πληθυσμιακής πυκνότητας.

Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί θα φανούν σε 10-14 ημέρες, ενώ η επίπτωσή τους στον αριθμό των διασωληνωμένων θα χρειαστούν ενδεχομένως μέχρι και 20 ημέρες.

Check Also

Στο επίπεδο 4 από σήμερα τα Ιωάννινα και οι Σέρρες – Αναμονή για το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τα νέα μέτρα

Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι από σήμερα στις …