Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Βασίλης Κοντοζαμάνης: Θα έχουμε άλλες 160 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό τις επόμενες 3 εβδομάδες

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Θα έχουμε άλλες 160 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό τις επόμενες 3 εβδομάδες

Το Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας για την διασπορά του νέου κορονοϊού και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη για χαλάρωση των μέτρων. Αντιθέτως, γίνονται καθημερινά συζητήσεις για μεγαλύτερους περιορισμούς που θα αφορούν τις φορές που θα μπορεί να βγαίνει κάποιος από το σπίτι του και την διάρκεια των εξόδων αυτών, ενώ έχει ήδη πέσει πολλές φορές στο τραπέζι ακόμη και η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Στο θέμα της ετοιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ξεκαθάρισε χθες ότι ο σχεδιασμός για την ενίσχυσή του είναι συνεχής, αναφέροντας ότι ήδη οι 870 κλίνες εντατικής θεραπείας που είχαμε πριν λίγες ημέρες στη διάθεσή μας, σήμερα είναι 902 και οι 210 που είναι αποκλειστικά για τον κορονοϊό έφτασαν σήμερα τις 247.

«Υπάρχει ένας σχεδιασμός ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και μέχρι στιγμής είμαστε εντός προγραμματισμού. Βλέπουμε όλοι, ότι τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κάποιοι συμπολίτες μας αποσωληνώνονται, κάποιοι εξέρχονται των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», υποστηρίζει ο κ. Κοντοζαμάνης.

Τα επόμενα σχέδια

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται οι κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό να φτάσουν τις 400.

«Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν, έχουμε σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερες κλίνες και να ξεπεράσουμε και τον αριθμό των 1.000 κλινών εντατικής θεραπείας», καταλήγει ο κ. Κοντοζαμάνης.

Check Also

3 νέα κρούσματα και 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα μας

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός …