Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βασίλης Κικίλιας: «Θέλουμε να αποποινικοποιήσουμε το κέρδος. Να πληρώνονται εισφορές, φόροι και να ανοίγουν θέσεις εργασίας»

Βασίλης Κικίλιας: «Θέλουμε να αποποινικοποιήσουμε το κέρδος. Να πληρώνονται εισφορές, φόροι και να ανοίγουν θέσεις εργασίας»

Μία πρώτη, επίσημη εικόνα για την ατζέντα της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης έδωσαν οι κορυφαίοι υπουργοί της κατά τη διάρκεια των εργασιών του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα.

Όσον αφορά τα της Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες είναι προσανατολισμένη η κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως, «Ό,τι και να πω σήμερα δεν έχει καμία σημασία εάν δεν συνδεθεί με μετρήσιμα αποτελέσματα, αποτελεσματικές πολιτικές και μέτρα που να αγγίζουν τη μέση ελληνική οικογένεια».

Ο κ. Κικίλιας κατέστησε σαφές ότι οι δυνατότητες νέων επενδύσεων που θα αναδειχθούν για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στον τομέα της υγείας και ειδικότερα του φαρμάκου και των πολυεθνικών εταιρειών έχει να κάνει με το πώς θα εφαρμόσουμε το rebate και το clawback. Συνέδεσε επίσης τις επενδύσεις και την προσδοκώμενη ανάπτυξη με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τη διασύνδεση ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς εργασίας και τη δημιουργία κινήτρων ώστε να σταματήσει το κύμα φυγής νέων επιστημόνων.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι ευέλικτη ως μια μικρή χώρα, με τις κατάλληλες επενδύσεις η οικονομία της μπορεί να μοχλευθεί, ενώ είναι ανοιχτή σε συμπράξεις και συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς και Ευρωπαίους εταίρους. Ως εκ τούτου, όπως είπε, μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Όλοι θέλουν να επενδύουν με σκοπό το κέρδος. Εμείς θέλουμε να αποποινικοποιήσουμε το κέρδος. Να πληρώνονται εισφορές, φόροι και να ανοίγουν θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Check Also

65 αναπνευστήρες στο ΕΣΥ από την εταιρεία MYTILINEOS

65 ειδικοί αναπνευστήρες, δωρεά της εταιρείας MYTILINEOS, παραδίδονται εντός των προσεχών ημερών στο Υπουργείο Υγείας, …