Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: «Προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας!» – Μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά

Βάνα Παπαευαγγέλου: «Προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας!» – Μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά

Καταγράφεται μία σταθερή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως ο μέσος όρος της εβδομάδας αυξήθηκε σε 11 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού από οκτώ που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά, τονίζοντας ότι «κολλάμε από τους συγγενείς και τους φίλους πιο συχνά κι όχι από τον κακό ξένο. Γι’ αυτό προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας».

Η ίδια επεσήμανε ότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχός μας, αναφερόμενη στην κακοκαιρία «Μήδεια» που ξεκινά από αύριο, σημειώνοντας αναμένεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων, αλλά επιβάρυνση των ΜΕΘ.

Τέλος, ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, αν υπολογίσουμε και τους ασυμπτωματικούς, είναι μεγαλύτερος από τα 10.000.

Check Also

Νεότερα στελέχη του κορονοϊού στις ΗΠΑ: Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία

Δύο διαφορετικές επιστημονικές ομάδες έχουν εντοπίσει ένα νέο στέλεχος κορονοϊού στη Νέα Υόρκη και στο …