Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά – Αυξημένη ενδοοικογενειακή διασπορά και ανησυχία για την Αττική

Βάνα Παπαευαγγέλου: Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά – Αυξημένη ενδοοικογενειακή διασπορά και ανησυχία για την Αττική

Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά τόνισε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, θέλοντας να δείξει ότι είμαστε και πάλι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 8.500 ενεργά κρούσματα στην Επικράτεια και καταγράφεται μία γενικότερα αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε πολλές περιοχές. Ανάμεσα σε αυτές που προκαλούν ανησυχία είναι οι Δήμοι Πάτρας και Χαλκίδας, όπου παρατηρείται μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Η καθηγήτρια έκανε λόγο για αύξηση της ενδοοικογενειακής διασποράς και εξέφρασε την ανησυχία της για την Αττική, όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές. Η ίδια ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στην Αττική ξεπερνούν τα 4.400 και παρουσιάζουν αύξηση κατά 60%.

Η κα Παπαευαγγέλου επανέλαβε ξανά ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και πως τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, απλά την παρακολουθούν, υποστηρίζοντας πως τα μέτρα που εισηγήθηκαν στοχεύουν κατά κύριο λόγο των περιορισμό της κινητικότητας και κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Check Also

1.784 νέα κρούσματα, 39 ακόμη θάνατοι και 367 διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ 1.784 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν …