Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Αυξημένη κατά 64,7% το 2017 η έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο

Αυξημένη κατά 64,7% το 2017 η έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο

Όπως ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες του έτους, ενώ το 2016 το Υπουργείο Υγείας είχε αποδώσει 6.000.000€ από τα αποθεματικά του ταμεία, το 2017 προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση των νοσοκομείων και των ΔΥΠΕ με το ποσό των 9.882.563€.

Στόχος του Υπουργείου, όπως αναφέρεται σχετικά, η επιπρόσθετη κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και βελτιωτικά έργα υποδομών σε όλη την Ελλάδα – και δη στις περιοχές εκείνες που την προηγούμενη πενταετία επλήγησαν περισσότερο από τη λαίλαπα των μνημονίων.

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα αποδίδει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας κάθε πόρο που έχει στην κατοχή του, αφήνοντας στην άκρη λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να έχει πια εδραιωθεί η αλλαγή πορείας και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, με το βλέμμα στραμμένο προς τον πολίτη.

Αναλυτικά η έκτακτη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το έτος 2017 στα: http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5192-aykshsh-50-sthn-epixorhghsh-apo-ta-apothematika-toy-ypoyrgeioy-ygeias

και http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5193-diorthwsh-stoixeiwn-gia-thn-epixorhghsh-apo-ta-apothematika-toy-ypoyrgeioy-ygeias

Check Also

Θεανώ Καρποδίνη είναι η νέα Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, Αντιπρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), …