Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Από σήμερα η παράδοση των πρώτων εμβολίων της Moderna στην Ε.Ε.

Από σήμερα η παράδοση των πρώτων εμβολίων της Moderna στην Ε.Ε.

Ξεκίνησε σήμερα, 11 Ιανουαρίου, η παράδοση των πρώτων εμβολίων της εταιρείας Moderna έναντι της COVID-19 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η μεταφορά των εμβολίων της Moderna πραγματοποιείται από την εταιρεία Kuehne+Nagel, μία παγκοσμίου φήμης εταιρεία logistics, ενώ η διαδικασία θα συντονιστεί από τον κεντρικό κόμβο της εταιρείας για μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη.

«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ορόσημο, και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το εμβόλιο της Moderna στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη. Η διανομή του εμβολίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα logistics που έχει κληθεί να συντονίσει η εταιρεία μας στα δέκα χρόνια λειτουργίας της. Αισθάνομαι δέος για την αφοσίωση της ομάδας μας, η οποία μας έχει φέρει έως εδώ, και είμαι πραγματικά υπόχρεος προς όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές μας, καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη βοήθεια και την υποστήριξη τους καθ’όλη της διάρκεια αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο Dan Staner, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της περιοχής ΕΜΕΑ στην Moderna.

Check Also

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ δημιουργεί το HERA, ένα πρόγραμμα προετοιμασίας βιοάμυνας

Μετά τις δυσκολίες στη διανομή εμβολίων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, οι Βρυξέλλες βρίσκονται υπό νέα …