Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Απολογισμός για το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»

Απολογισμός για το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»

Στις 29 Μαΐου παρουσιάστηκε δημόσια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων ο απολογισμός της Διοίκησης του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» και του διασυνδεόμενου σε αυτό ΓΝ Παίδων Πεντέλης, παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Ανδρέα Ξανθού, του Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής κου Δημήτριου Μαγριπλή, εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής, των Δημάρχων Αμαρουσίου, Πεντέλης, Βριλησσίων, Παλλήνης, καθώς και Διοικητών και Αναπληρωτών των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, κος Εμμανουήλ Κουταλάς, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2016, αναλύοντας επιπλέον τους Λειτουργικούς και Στατιστικούς Δείκτες του νοσοκομείου, με έμφαση στους προϋπολογισμούς και στην έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την προοπτική ανάπτυξης των νοσοκομείων – και συγκεκριμένα:

  • Στο Σισμανόγλειο: ενίσχυση του ρόλου του ως τριτοβάθμιου νοσοκομείου, με έμφαση στα χειρουργικά, στα καρδιολογικά και στα αγγειοχειρουργικά περιστατικά, περαιτέρω ανάπτυξη κλινών στα τμήματα με μεγάλη πληρότητα (χειρουργικά, ουρολογικά κ.λπ.), ενίσχυση του ψυχιατρικού τομέα (π.χ. μονάδα νευρικής ανορεξίας) και αυτονομία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
  • Στο Αμαλία Φλέμιγκ: επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα και σύσταση και λειτουργία Γυναικολογικής Κλινικής.
  • Στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης: μετονομασία σε Νοσοκομείο Παίδων και Εφήβων, με βασικά προαπαιτούμενα την τροποποίηση των ισχυόντων Οργανισμών και την αύξηση υλικών και ανθρώπινων πόρων.

Ο Υπουργός Υγείας, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων του συγκροτήματος και την υποστήριξη του έργου της Διοίκησης και των εργαζόμενων με κάθε μέσο.

Check Also

Συνάντηση Βασίλη Κικίλια – Στέλλας Κυριακίδου: Απόλυτη η ευθυγράμμιση μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ευρωπαϊκών πολιτικών Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας …