Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Απανωτές παραιτήσεις στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς – Στον «αέρα» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Απανωτές παραιτήσεις στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς – Στον «αέρα» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Σε αναβρασμό βρίσκεται το νοσοκομείο Κεφαλονιάς, με τις συνεχόμενες παραιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών λόγω κακών συνθηκών νοσηλείας και εργασίας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κλείνει με αποτέλεσμα να μένουν στον «αέρα» περισσότεροι από 30 νεφροπαθείς. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, στη Νεφρολογική κλινική του εν λόγω νοσοκομείου υπηρετούσαν 5 Νοσηλεύτριες και δύο γιατροί (Διευθυντής και Επιμελητής), ενώ η δύναμη της μονάδας είναι 34 κλινών. «Η Μονάδα δουλεύει δύο βάρδιες τρεις ημέρες την εβδομάδα και μία βάρδια 2 ημέρες την εβδομάδα. Πώς να τα βγάλουν πέρα δύο γιατροί και 5 νοσηλεύτριες; Αναγκάστηκαν οι 4 μόνιμες Νοσηλεύτριες και οι δύο γιατροί να παραιτηθούν από το Δημόσιο. Φανταστείτε σε τι σημείο έφτασαν. Σε ένα μήνα που θα γίνει υποχρεωτικά δεκτή η παραίτησή τους, μπαίνει λουκέτο στη Μονάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία των Εργαζομένων», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών του νησιού, ο οποίος ζητά την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου: «Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών, όσο και των γιατρών  και των νοσηλευτριών, ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Βιβλάκης έμεινε απαθής! Και σήμερα το πρωί ο Δ/ντης κ. Ευάγγελος Γιαννάτος και η Νεφρολόγος Α’ κα Βασιλική Κοκκίνου υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. Έτσι από αύριο η λειτουργία της Μονάδας είναι στον “αέρα” και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε κίνδυνο. Ως Σύλλογος ζητάμε άμεση πρόσληψη των νοσηλευτριών και αμέσως μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Βιβλάκη», αναφέρουν οι ασθενείς.

Check Also

Αθώος ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ από το Εφετείο Πατρών

Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Πολάκης, ων ακόμα Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, είχε σπεύσει να …