Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Απανωτές παραιτήσεις στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς – Στον «αέρα» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Απανωτές παραιτήσεις στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς – Στον «αέρα» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Σε αναβρασμό βρίσκεται το νοσοκομείο Κεφαλονιάς, με τις συνεχόμενες παραιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών λόγω κακών συνθηκών νοσηλείας και εργασίας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κλείνει με αποτέλεσμα να μένουν στον «αέρα» περισσότεροι από 30 νεφροπαθείς. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, στη Νεφρολογική κλινική του εν λόγω νοσοκομείου υπηρετούσαν 5 Νοσηλεύτριες και δύο γιατροί (Διευθυντής και Επιμελητής), ενώ η δύναμη της μονάδας είναι 34 κλινών. «Η Μονάδα δουλεύει δύο βάρδιες τρεις ημέρες την εβδομάδα και μία βάρδια 2 ημέρες την εβδομάδα. Πώς να τα βγάλουν πέρα δύο γιατροί και 5 νοσηλεύτριες; Αναγκάστηκαν οι 4 μόνιμες Νοσηλεύτριες και οι δύο γιατροί να παραιτηθούν από το Δημόσιο. Φανταστείτε σε τι σημείο έφτασαν. Σε ένα μήνα που θα γίνει υποχρεωτικά δεκτή η παραίτησή τους, μπαίνει λουκέτο στη Μονάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία των Εργαζομένων», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών του νησιού, ο οποίος ζητά την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου: «Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών, όσο και των γιατρών  και των νοσηλευτριών, ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Βιβλάκης έμεινε απαθής! Και σήμερα το πρωί ο Δ/ντης κ. Ευάγγελος Γιαννάτος και η Νεφρολόγος Α’ κα Βασιλική Κοκκίνου υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. Έτσι από αύριο η λειτουργία της Μονάδας είναι στον “αέρα” και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε κίνδυνο. Ως Σύλλογος ζητάμε άμεση πρόσληψη των νοσηλευτριών και αμέσως μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Βιβλάκη», αναφέρουν οι ασθενείς.

Check Also

Πανελλαδική Κινητοποίηση από την ΠΟΕΔΗΝ: «Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι η κορύφωση της αδικίας»

Πανελλαδική κινητοποίηση για την Πέμπτη, 21 Μαΐου, προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, αντιτιθέμενη στην ψήφιση ξεχωριστών κλάδων …