Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Απίστευτη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών

Απίστευτη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών

Δεν έχουν τελειωμό οι μεθοδεύσεις του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών ΠΣΕ-ΝΠΔΔ. «Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στον πολύπαθο αυτόν χώρο το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον νέο ΕΚΠΥ (πετσοκομμένος προϋπολογισμός χωρίς καμία επιδημιολογική μελέτη, αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό θεραπευτικό πρωτόκολλο, σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φτιαγμένο στο πόδι, επιτροπή που απορρίπτει σωρηδόν τις γνωματεύσεις γιατρών, ακόμα και αυτών των δημόσιων δομών), ήλθε σήμερα μια νέα εγκύκλιος για την εκτέλεση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων της ειδικής αγωγής, να αναστατώσει για ακόμα μια φορά γονείς και εργοθεραπευτές», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Και συνεχίζει: «Ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην έκδοση της εγκυκλίου αυτής σε «πονηρή» ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 18/4/2019, ημέρα Παρασκευή και μάλιστα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, με ημερομηνία εφαρμογής τη 10η Μαΐου, ενώ μεσολαβούν οι αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, αφήνοντας σχεδόν μηδενικό χρόνο αντίδρασης.

Η έκδοση της εγκυκλίου από τον ΕΟΠΥΥ αιφνιδίασε πλήρως γονείς ασθενών που χρήζουν ειδικής αγωγής και εργοθεραπευτές, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμιά διαβούλευση και συμμετοχή συλλογικών οργάνων, ως είθισται».

Check Also

ΠΙΣ: «Οι επιπλέον συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και η ελεύθερη επιλογή ιατρού τα πρώτα βήματα για αναδιοργάνωση της ΠΦΥ»

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη …