Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Αξιοποίηση των μαγειρείων του ΓΟΝΚ “Άγιοι Ανάργυροι” αποφασίστηκε στο Υπουργείο Υγείας

Αξιοποίηση των μαγειρείων του ΓΟΝΚ “Άγιοι Ανάργυροι” αποφασίστηκε στο Υπουργείο Υγείας

Η αξιοποίηση των υπερσύγχρονων και από δεκαετίας μη λειτουργούντων εγκαταστάσεων εστίασης (μαγειρεία) του ΓΟΝΚ “Άγιοι Ανάργυροι”, στην Κηφισιά, μέσω της παραχώρησής τους σε Κοινωνικό Συνεταιρισμό (ΚοιΣΠΕ), αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, Τζένη Διαμαντοπούλου, ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, Δημήτρης Μαγριπλής, η διοικήτρια του ΓΟΝΚ Μαρία Χαρίτου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υγείας, Πάνος Παπαδόπουλος, καθώς και οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (ΚοιΣΠΕ) “Αρχιπέλαγος” που υπέβαλαν τη σχετική πρόταση.

Το ΓΟΝΚ διαθέτει υπερσύγχρονα μαγειρεία 1000 τ.μ., τα οποία ουδέποτε λειτούργησαν. Με το προτεινόμενο σχέδιο, θα γίνει δυνατή η παροχή ποιοτικού φαγητού σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και θα δημιουργηθούν πάνω από 20 θέσεις εργασίας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η υλοποίηση της δράσης από ΚοιΣΠΕ, με τον διπλό τους ρόλο ως κοινωνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ως μονάδες ψυχικής υγείας, εποπτευόμενες και εγκεκριμένες από το Υπουργείο Υγείας, θα συμβάλει τόσο στην αξιοποίηση αδρανούς δημόσιας περιουσίας για κοινωνικό σκοπό και τον περιορισμό των δαπανών σίτισης, όσο και στην εργασιακή αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Check Also

Σε απόγνωση ο φαρμακευτικός κλάδος – Κοινή επιστολή ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και Pharma Innovation Forum στον Πρωθυπουργό

Σε απόγνωση ο φαρμακευτικός κλάδος για την καταστροφική πολιτική που ακολουθείται, η οποία, σύμφωνα με …