Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ στη μετακίνηση του Συντονιστή Διευθυντή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην Καλαμάτα

Αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ στη μετακίνηση του Συντονιστή Διευθυντή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην Καλαμάτα

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τη μετακίνηση του συντονιστή διευθυντή χειρουργού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, κου Παναγιώτη Καλοφωλιά, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ 27/6/2017 – τυπικά για τρεις μήνες, «αλλά επί της ουσίας για πάντα». Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, εκ του νόμου απαγορεύεται ο κος Καλοφωλιάς να καταλάβει με μετακίνηση θέση Συντονιστή Διευθυντή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς το Νοσοκομείο Καλαμάτας διαθέτει ήδη τρεις διευθυντές χειρουργούς ιατρούς, ενώ η Κυπαρισσία κανέναν.

Πώς είναι δυνατόν να εδρεύει ο κος Καλοφωλιάς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να ασκεί καθήκοντα Συντονιστή Διευθυντή στον Χειρουργικό Τομέα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, όπου η παρουσία του πρέπει να είναι καθημερινή και αδιάλειπτη, διερωτώνται οι της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τονίζουν, κάποιες εφημερίες που θα συνεχίσει να κάνει ο ίδιος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θεωρούνται απλά βιτρίνα, τη στιγμή που οι μισές από τις εφημερίες του γίνονται χωρίς να είναι καλυμμένος ο αναισθησιολογικός τομέας, ελλείψει αναισθησιολόγων.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ:

  • Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, καθώς βάζουν λουκέτο στον Χειρουργικό Τομέα τώρα το καλοκαίρι που αυξάνεται η κίνηση, λόγω κάλυψης τουριστικών προορισμών με μεγάλη επισκεψιμότητα (περιοχές Ζαχάρως έως τον Μάραθο).
  • Ο Χειρουργικός Τομέας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κλείνει, επειδή απέμειναν δύο ιατροί Χειρουργοί Επιμελητές Β’ (ένας μόνιμος γιατρός του ΕΣΥ και ένας επικουρικός), οι οποίοι απαγορεύεται να χειρουργούν χωρίς παρουσία Επιστημονικά Υπευθύνου, που κατά τον νόμο ασκείται από χειρουργό γιατρό Διευθυντή ή Επιμελητή Α.

«Το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά. Εάν διεκομισθεί έκτακτο περιστατικό (π.χ. οξεία κοιλία) πώς θα προλάβει να έρθει ο κος Καλοφωλιάς από το Νοσοκομείο Καλαμάτας;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική Στάση Εργασίας στις 22 Ιουνίου

Παναττική Στάση Εργασίας προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Παρασκευή 22 Ιουνίου, από τις 11:00 έως …