Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Ανοιχτά Φτερά»: Novartis και ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ δίπλα στους νέους

«Ανοιχτά Φτερά»: Novartis και ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ δίπλα στους νέους

Ο Όμιλος Νovartis ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Eταιρικής Υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ). H πρωτοβουλία δωρεάν κατάρτισης και εξειδίκευσης με Πιστοποίηση απαντά στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και στόχο έχει να δώσει «φτερά» στους νέους, παρέχοντάς τους χρήσιμα εφόδια, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων τους.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ των γνωστικών πεδίων που έχουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών ή τεχνικών σχολών και των δεξιοτήτων και γνώσεων που ζητάει η αγορά εργασίας. Αυτό τεκμηριώνεται και από έρευνες, όπου αποτυπώνεται ότι η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη απασχολησιμότητα των πτυχιούχων στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Ετήσια Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου της Manpower Group, ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζει το 60%, αντιμετωπίζει δυσκολίες πλήρωσης κενών θέσεων εργασίας, εξαιτίας της έλλειψης οριζόντιων και επαγγελματικών/τεχνικών ειδικοτήτων από την πλευρά των υποψηφίων. Το ποσοστό αυτό, που εμφανίζεται σταθερό για 2η συνεχόμενη χρονιά, είναι κατά 19% υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Επιπροσθέτως, στην ίδια Έρευνα, μεταξύ των 10 θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης, τα τελευταία χρόνια είναι και οι ειδικότητες που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος «Ανοιχτά Φτερά».

Tο Πρόγραμμα ξεκινά αυτόν τον Οκτώβριο και θα διεξαχθεί στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Ι.Β.ΕΠ.Ε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο. Προσφέρει σε 200 συμμετέχοντες, ηλικίας 18-35 ετών, κατάρτιση και δυνατότητα πιστοποίησης σε 5 δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς, στα εξής γνωστικά αντικείμενα:

  1. Web Designer (25 Δ.Ω.)
  2. E-Commerce Consultant (35 Δ.Ω.)
  3. Τουριστικά Επαγγέλματα – Receptionist (45 Δ.Ω.)
  4. Γραμματεία Διοίκησης (35 Δ.Ω.)
  5. Υπάλληλος Οικονομικών Υπηρεσιών (40 Δ.Ω.)

Η πρωτοβουλία απευθύνεται:

  • Σε άνεργους απόφοιτους πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΑΤΕΙ, καθώς και σε απόφοιτους μεταδευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών
  • Σε φοιτητές/σπουδαστές

Όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να έχουν ειδικές γνώσεις, όπου η παρακολούθηση του προγράμματος το απαιτεί. Εκτός από τα γενικά κριτήρια συμμετοχής (ηλικία και οικογενειακή κατάσταση των αιτούντων) και τα ειδικά κριτήρια (επίπεδο γνώσεων ανά ειδικότητα), θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια, παρέχοντας προτεραιότητα σε ειδικές και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Τα ανωτέρω προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε επαναλαμβανόμενους κύκλους, ανάλογα με την πληρότητα των τμημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν άμεσα να καταθέσουν την αίτησή τους, μέσω της ιστοσελίδας του www.ivepe.gr. Oι εγγραφές ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Βασικός πυλώνας κάθε δραστηριότητας της Novartis είναι να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούμαστε. Καθώς η νεανική ανεργία αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα για την χώρα μας, αποφασίσαμε να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στους νέους μας, που αποτελούν και την ελπίδα για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον. Με το Πρόγραμμα “Ανοιχτά Φτερά τους εφοδιάζουμε με τις απαραίτητες δεξιότητες για να ενισχύσουν τη θέση τους στο διαρκώς εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον», σχολίασε η κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Novartis.

«Το Ι.Β.ΕΠ.Ε – ΣΕΒ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει μία ουσιαστική πρωτοβουλία της Novartis για τους νέους, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ανέργων στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι η συνεισφορά της Novartis ανοίγει τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να θέσουν τις βάσεις της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας», δήλωσε, με τη σειρά της, η κα Θέκλη Πουλούκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Ι.Β.ΕΠ.Ε-ΣΕΒ).

Check Also

Αλληλοκατηγορίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis – «Η κυβέρνηση διερευνά κάθε τρόπο για να αποζημιωθεί το ελληνικό κράτος», τονίζει ο Πέτσας

Έντονες αντιδράσεις τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ μετά …