Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ανησυχία από τον ΠΣΦ για παραγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από ΕΦΚΑ

Ανησυχία από τον ΠΣΦ για παραγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από ΕΦΚΑ

Μετά από 6 χρόνια παλινωδιών και καθυστερήσεων, η προθεσμία για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον ΕΦΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων η αρμοδιότητα έχει ανατεθεί στον ΕΦΚΑ κινδυνεύει να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα, σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

«Ενώ ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΚΑ, κος Τσακίρης, διαβεβαίωνε στις αρχές Δεκεμβρίου τη διοίκηση του ΠΣΦ ότι προχωράνε οι εκκαθαρίσεις των ταμείων αρμοδιότητας ΕΦΚΑ, μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη διαπιστώνουμε και ο κίνδυνος της παραγραφής είναι προ των πυλών.

Ρωτάμε ευθέως την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών: άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποπληρωμής δεδουλευμένων προ εξαετίας; Θεωρούμε πως όχι!», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΦ. «Τιμολόγια τα οποία έχουν εκδοθεί το 2016 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καλούνται τα μέλη μας να τα ακυρώσουν και να εκδώσουν καινούργια, τιμολόγια που έχουν προσκομιστεί στις υπηρεσίες, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, αποτελούν μερικά παραδείγματα για να αποτυπώσουν τη γενικότερη κατάσταση.»

«Καλούμε, για μια ακόμη φορά, να αναλάβει επιτέλους κάποιος την ευθύνη του συντονισμού, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα παρέλθει και αυτή η ημερομηνία που έχει θέσει ο Νομοθέτης άπρακτη», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Πέτρος Λυμπερίδης, αναφερόμενος στο θέμα.

Check Also

Άμεση ενίσχυση του κωδικού δαπάνης για φυσικοθεραπείες του ΕΟΠΥΥ ζητά ο ΠΣΦ

Επιστολή προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέστειλε ο …