Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ανανεώνεται ο χάρτης την Δευτέρα: Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

Ανανεώνεται ο χάρτης την Δευτέρα: Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η Άρτα, ο Έβρος, Ηλεία, Θεσπρωτία, Καβάλα και Σποράδες περνούν στο επίπεδο 2 επιτήρησης, από το επίπεδο 1 ετοιμότητας που βρίσκονταν μέχρι τώρα. Στην περίπτωση των Σποράδων, η αναβάθμιση αφορά μόνο την Σκιάθο και όχι την Σκόπελο και την Αλόννησο που παραμένουν «πράσινες».

Υπάρχουν όμως και καλά νέα, καθώς από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το επίπεδο συναγερμού μειώνεται στις ακόλουθες περιοχές:

  • Αχαΐα
  • Ηράκλειο Κρήτης
  • Καρδίτσα
  • Λέσβος
  • Μύκονος
  • Πέλλα
  • Σάμος.

Οι παραπάνω περιοχές που βρίσκονται τώρα στο επίπεδο 3, από Δευτέρα μετακινούνται στο επίπεδο 2.

Όσον αφορά τα νησιά της Αττικής, παρόλο που ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα, με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2, πλην της Σαλαμίνας που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά.

Στο πράσινο από το κίτρινο, δηλαδή στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 2 κατεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.

Επίσης πράσινες από πορτοκαλί, γίνονται από Δευτέρα οι περιφερειακές ενότητες Ζακύνθου και Κέας – Κύθνου.

«Το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της χώρας μας, με 13 να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 το ιικό φορτίο αυξάνεται και κατ’ επέκταση το επίπεδο συναγερμού», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή αποφάσισε ότι από την επόμενη Τετάρτη τα μέτρα για τα νησιωτικά συμπλέγματα δεν θα λαμβάνονται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, αλλά σε επίπεδο νησιού.

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δωρεάν αλλά όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο – Οι γιατροί θα εμβολιαστούν πρώτοι

“Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό …