Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ανάρτηση επιτυχόντων PHILOS-II: Άμεση προτεραιότητα η στελέχωση των ΚΥΤ Ανατ. Αιγαίου

Ανάρτηση επιτυχόντων PHILOS-II: Άμεση προτεραιότητα η στελέχωση των ΚΥΤ Ανατ. Αιγαίου

Οριστικοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, οι πίνακες των επιτυχόντων του προγράμματος PHILOS – II.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, δίνεται άμεση προτεραιότητα στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες εκείνους, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου συνολικά 145 επαγγελματίες Yγείας με τις παρακάτω ειδικότητες: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών Υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματιστεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών.

Check Also

Δύο νέα πρόσωπα στο Υπουργείο Υγείας

Παραμένουν στις θέσεις τους ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης ενώ …