Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Αθώος ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ από το Εφετείο Πατρών

Αθώος ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ από το Εφετείο Πατρών

Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Πολάκης, ων ακόμα Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, είχε σπεύσει να πανηγυρίσει την καταδίκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Σήμερα 13 Νοεμβρίου, ωστόσο, αποφασίστηκε η απαλλαγή του κ. Γιαννάκου από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, που ομόφωνα κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο. Εκκρεμεί ακόμα σειρά αγωγών, που η ΠΟΕΔΗΝ και ο κύριος Γιαννάκος έχουν ασκήσει εις βάρος του κ. Πολάκη για όσα κατά καιρούς έχει γράψει εναντίον της Ομοσπονδίας.

«Είναι μόνο η αρχή για όλες τις απαλλακτικές αποφάσεις, που θα ακολουθήσουν στις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εις βάρος του κ. Γιαννάκου και του Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Χρήστου Παπαναστάση, κατά το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η φίμωση όσων τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη από τον κ. Πολάκη.

Η ΠΟΕΔΗΝ μοναδικό σκοπό της είχε πάντοτε και θα συνεχίσει να έχει την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων, τα οποία για όλους εμάς τους υπηρετούντες στην Δημόσια Υγεία δεν είναι απλά χώροι δουλειάς, αλλά χώροι προσφοράς και ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στον πολίτη, που τόσο μαστίζεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ευχαριστώντας στο τέλος τους συνηγόρους του κ. Γιαννάκου, Ανδρέα Λοβέρδο και Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα, για τη στήριξη που παρείχαν στην Ομοσπονδία

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 8/7 και Πέμπτη 9/7

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 8 Ιουλίου, από τις …