Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Αδύνατη η 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Καπανδριτίου λόγω υποστελέχωσης, καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Αδύνατη η 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Καπανδριτίου λόγω υποστελέχωσης, καταγγέλλει ο ΙΣΑ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, καθώς λόγω των σοβαρών ελλείψεων, είναι αδύνατον πλέον να πραγματοποιούνται οι εφημερίες και να υποστηριχθεί η 24ωρη λειτουργία του.

Ο ΙΣΑ ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΥ Καπανδριτίου από τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους για να υποστηρίξουν την υποστελεχωμένη δομή.

Οι υπάρχοντες γιατροί του Κέντρου Υγείας και του Τοπικού Ιατρείου Ωρωπού, αν και εξαντλούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, υπάρχει σοβαρή δυσκολία στην πρωινή λειτουργία του ΚΥ Καπανδριτίου, στο πρωινό και απογευματινό ωράριο του ΤΙ Ωρωπού, καθώς και στην εξυπηρέτηση των ιατρείων του Αυλώνα και των Αφιδνών.

«Δυστυχώς, βλέπουμε καθημερινά την κατάρρευση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν πλέον οριακά, λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Είναι σαφές ότι το πείραμα της υποτιθεμένης μεταρρύθμισης της ΠΦΥ απέτυχε παταγωδώς, καθώς ο πολίτης δεν έχει πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας που έχει ανάγκη – και, μάλιστα, αυτή την κρίσιμη περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία της γρίπης», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Check Also

ΙΣΑ: Οι οδηγίες για την πρόληψη και προστασία από τον SARS-CoV-2 στα σχολεία

Οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία …