Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας ανακοινώθηκε στο Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας στην Ιθάκη

Ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας ανακοινώθηκε στο Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας στην Ιθάκη

H ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως πρεσβευτής της χώρας μας στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού, ανακοινώθηκε χτες στο πλαίσιο του ειδικού θεματικού Συνεδρίου, με θέμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες τον χρόνο», που συνδιοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης, στις 26 και 27 Μαΐου 2017, στην Ιθάκη.

Ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ανακοινώνοντας την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου master plan για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, στο οποίο θα γίνεται χαρτογράφηση του ανταγωνισμού, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού χάρτη, μέσω του οποίου θα προτείνονται συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό την προώθηση των εθνικών μας στόχων πάνω στον τομέα αυτό – κάτι που θα υλοποιηθεί μέσω του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αξιοποιώντας τις πλέον αποδοτικές πολιτικές προβολής και μάρκετινγκ και συμβάλλοντας παράλληλα στον τομέα της παροχής συστηματικής και δομημένης εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς του Τουρισμού Υγείας.

«Θέλουμε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας να είναι πρεσβευτής της χώρας μας στον τομέα αυτό, να αποτελέσει, μοχλός ενθάρρυνσης, υποστήριξης και συμμετοχής σε διεθνείς πρωτοβουλίες και σχήματα, αλλά και ανάπτυξης διεθνών συμμαχιών μεταξύ προορισμών και παρόχων», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Στους σκοπούς της δημιουργίας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Η συνδρομή στην ανάπτυξη και ανάδειξη της Ελλάδας ως αξιόπιστου και ελκυστικού προορισμού Τουρισμού Υγείας.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ανάπτυξης περιφερειακών και τοπικών προορισμών Τουρισμού Υγείας, με την μορφή clusters – συστάδων.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να απευθύνονται σε ευρύτερη αγορά, μέσα από την αξιοποίηση του Τουρισμού Υγείας και των υπο-κλάδων αυτού.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη των Πάροχων Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο του Τουρισμού Υγείας και των υποκλάδων αυτού.
  • Η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και προϊόντων.
  • Η υιοθέτηση και εφαρμογή Ανωνυμοποιημένου Ηλεκτρονικού Αρχείου Ασθενών ημεδαπής και αλλοδαπής (δηλαδή μονίμων κατοίκων εξωτερικού), με σκοπό τη μελέτη και τη χάραξη πολιτικών επίτευξης στόχων μέσα από πραγματικά δεδομένα.
  • Η παρουσίαση επίσημων στοιχείων σε διεθνή fora, οργανισμούς  και συνέδρια.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της εφαρμογής ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλους τους κλάδους του Τουρισμού Υγείας.

Χαιρετισμό στον Συνέδριο απεύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας κ Ιθάκης Θεόφιλος, ο Σπύρος Γαλιατσάτος  Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλ. Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγής Δρακουλάγκωνας, ο Εμμανουήλ Κόνσολας Τομεάρχης ΝΔ Τουρισμού, η Aφροδίτη Θεοπεφτάτου Βουλευτής Νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντήλας και ο Γ.Γ Υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας C. Grasu.

Η πρώτη θεματική ενότητα του Συνεδρίου είχε τίτλο «Ο Τουρισμός Υγείας και η Ελληνική Επιχειρηματικότητα» και περιλάμβανε τις εξής ομιλίες:

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, παρουσίασε το «Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας», ο Χάρης Δαμάσκος, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αναφέρθηκε στην «Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας. Στρατηγικές Κατευθύνσεις και κίνητρα», ο Αθανάσιος Μαρτίνος, εφοπλιστής, μίλησε για τον «Ιατρικό Τουρισμό στα νησιά της Ελλάδας», ο Νικόλαος Μόσχος, Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αναφέρθηκε στον «Ιατρικό Τουρισμό ως μηχανή ανάπτυξης, για τον Ιατρικό Όμιλο Αθηνών τα τελευταία 15 χρόνια».

Ο Αλέξανδρος Πρίνος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Medi Πρίνου μίλησε για τον «Τουρισμό πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ξενοδοχειακές μονάδες» και ανέλυσε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας, ο Πάνος Θεοδώρου, Επικεφαλής Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης, Γενικής Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων Eurobank, αναφέρθηκε στον «Ιατρικό Τουρισμό: Αναζητώντας την Ιθάκη» και ο Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της MINOANLINES μίλησε για την «ανάπτυξη της Ιατρικής στην Ελλάδα, μέσω των θαλάσσιων δρόμων».

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκαναν, επίσης, ο Nicolae Banicioiu, πρώην Υπουργός Υγείας Ρουμανίας, ο επιχειρηματίας Δημήτριος Αρκουζής και ο Πέτρος Μαμαλάκης, CEO Health TourismGreece, ο οποίος παρουσίασε τον «Κόμβο του Τουρισμού Υγείας www.vitabooking.com».

Check Also

Σε «Μ. Βλασταράκος» μετονομάζεται η αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΣΑ

Tο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του ΙΣΑ, …