Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Έλληνες ο προέδρος και ο αντιπροέδρος της UEMS! Ανάγκη να καταστεί αρμοδιότητα του ΠΙΣ η ιατρική εκπαίδευση

Έλληνες ο προέδρος και ο αντιπροέδρος της UEMS! Ανάγκη να καταστεί αρμοδιότητα του ΠΙΣ η ιατρική εκπαίδευση

Πρόεδρος της UEMS εξελέγη το Σάββατο στο Λονδίνο ο Έλληνας γιατρός που δραστηριοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία, Βασίλειος Παπαλόης, γενικός χειρουργός, ειδικός μεταμοσχεύσεων. Αντιπρόεδρος της UEMS εξελέγη το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ και πρόεδρος του ΙΣ Έβρου, Ανδρέας Παπανδρούδης, χειρουργός οφθαλμίατρος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Παπαλόης, ως μοναδικός υποψήφιος, έλαβε 31 στις 31 ψήφους, και ο κ. Παπανδρούδης έλαβε 22 στις 31 ψήφους, ισοψηφώντας στην πρώτη θέση με την Κροάτισσα αντιπρόεδρο. Εξελέγησαν συνολικά 4 αντιπρόεδροι, με τους άλλους δύο να είναι από το Βέλγιο και την Ισπανία.

Η UEMS είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ιατρική εκπαίδευση. Ιδρύθηκε το 1958 και σε αυτόν συμμετέχουν 31 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η εκλογή των δύο Ελλήνων ιατρών (ο ένας ως εκπρόσωπος της Βρετανίας κι ο άλλος ως εκπρόσωπος της Ελλάδας), καταδεικνύει τόσο το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων ιατρών, όσο και την ανάγκη να χειρίζονται οι ίδιοι τα θέματα της ιατρικής εκπαίδευσης – θέμα που ετέθη ήδη στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, από το προεδρείο του ΠΙΣ.

Όπως είναι σαφές, τόσο η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, όσο και οι συμμετοχές στα ιατρικά συνέδρια, είναι εκ της φύσης και ουσίας τους αρμοδιότητες του ΠΙΣ, που μπορεί να τις φέρει εις πέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Την αποστολή της Ελλάδας στην UEMS αποτελούσαν ο εκλεγείς, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πλαστικός χειρουργός, και το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ, Χαράλαμπος Κούλας, χειρουργός οφθαλμίατρος.

Check Also

Ευρεία σύσκεψη για το φάρμακο – Οι 7 αποφάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σύσκεψη με αντικείμενο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε …