Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Άμεση πρόσληψη και γιατρών χωρίς ειδικότητα για την κάλυψη των αναγκών λόγω του νέου κορονοϊού

Άμεση πρόσληψη και γιατρών χωρίς ειδικότητα για την κάλυψη των αναγκών λόγω του νέου κορονοϊού

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Ξημερώματα Σαββάτου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλαμβάνει τα «κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Ανάμεσα στις κατεπείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, περιλαμβάνεται και η άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με ανώτατη διάρκεια τους τέσσερις μήνες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID 19.

Συγκεκριμένα το 46ο άρθρο της ΠΝΠ αναφέρει:

«Ιατροί, που έχουν λάβει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και έχουν υποβάλει κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας αιτήσεις για ειδίκευση οι οποίες εκκρεμούν σε περιφέρειες ή περιφερειακές ενότητες, δύνανται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, να προσέλθουν άμεσα για ανάληψη καθηκόντων στο νοσοκομείο προτίμησης των αιτήσεων ειδίκευσής τους. Η απασχόλησή τους διενεργείται με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με ανώτατη διάρκεια τετραμήνου ενόψει της ανάγκης αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID 19. Η τοποθέτησή τους γίνεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης του νοσοκομείου σε κενή θέση ειδικευόμενου, οποιασδήποτε ειδικότητας. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω απασχόλησης οι καταβαλλόμενες αποδοχές τους είναι ισόποσες με τις αποδοχές ειδικευόμενων ιατρών. Ο χρόνος απασχόλησης των τοποθετούμενων ιατρών κατά τα ανωτέρω δεν λογίζεται ως χρόνος εκπαίδευσής τους για τη λήψη τίτλου ειδικότητας».

Στην ίδια ΠΝΠ περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορονοϊού-COVID-19.

Δείτε το πλήρες κείμενο της νέας ΠΝΠ εδώ.

Check Also

Στοιχεία από Πρεζεράκο και Παναγιωτακόπουλο για τη διαχείριση της δημόσιας υγείας λόγω covid-19

Να κρατήσουμε όλη στάση ευθύνης συνέστησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιος για τη Δημόσια …