Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Άμεση λύση από το Υπουργείο στην καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ περί έλλειψης παιδιάτρου στο Γ.Ν. Σάμου

Άμεση λύση από το Υπουργείο στην καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ περί έλλειψης παιδιάτρου στο Γ.Ν. Σάμου

Χωρίς Παιδίατρο έμεινε από την Παρασκευή 12 Ιουλίου το Γ.Ν Σάμου, λόγω άδειας της μοναδικής Παιδιάτρου, η οποία επί 8 μήνες δουλεύει νυχθημερόν. Ως αποτέλεσμα, έμειναν χωρίς παιδιατρική κάλυψη τα νοσηλευόμενα παιδάκια, τα χειρουργεία παιδιών και η μαιευτική κλινική. Το γεγονός κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει αναδειχθεί επανειλημμένως, χωρίς όμως να επιλυθεί.

«Το Νοσοκομείο της Σάμου εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4.000 μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.

Το Νοσοκομείο έχει μείνει με μια Παιδίατρο εδώ και 8 μήνες, η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες. Το Νοσοκομείο έχει κενές τις τρεις οργανικές θέσεις Παιδιάτρων που διαθέτει στον οργανισμό του, και η μία Παιδίατρος που υπηρετεί είναι με μετακίνηση από το ΚΕΦΥΑΠ. Το Νοσοκομείο διαθέτει Παιδιατρική κλινική 9 κλινών και η Παιδίατρος προσφέρει υπηρεσίες σε χειρουργεία παίδων και τη μαιευτική κλινική (με υψηλό αριθμό τοκετών)…

…Άμεσα ο Υπουργός Υγείας πρέπει να δώσει λύση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Άμεση, πράγματι, ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ότι, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, έχει μετακινηθεί από χθες, 16 Ιουλίου, ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός του.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η μετακίνηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επιστρέψει η παιδίατρος του Νοσοκομείου από την άδειά της.

Check Also

ΠΙΣ: «Οι επιπλέον συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και η ελεύθερη επιλογή ιατρού τα πρώτα βήματα για αναδιοργάνωση της ΠΦΥ»

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη …