Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Άδωνις Γεωργιάδης: Επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου – Ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα

Άδωνις Γεωργιάδης: Επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου – Ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα

Την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου αλλά και των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ωστόσο ότι αν η επιδημία δείξει τάσης επαναφοράς, θα κλείσουν ξανά όλα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

  1. Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (για να μπορούν να επιστρέψουν όλοι σπίτια τους μέχρι τις 9 που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας)
  2. Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης
  3. Ο καταναλωτής να διατηρεί το μήνυμα για ενδεχόμενο έλεγχο.
  4. Η μετακίνηση θα έχει διάρκεια 2 ωρών για να μπορεί να κάνει τις αγορές του ο πολίτης εντός του καταστήματος με αυστηρά μέτρα.
  5. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
  6. Εκπτωτικά χωριά, εμπορικά κέντρα, Mall επίσης ανοίγουν ξανά με τον περιορισμό του ενός ατόμου ανά 25 τμ.
  7. Στις κόκκινες περιοχές θα λειτουργήσει μόνο το click away.
  8. Η επίσκεψη σε κομμωτήρια, διαιτολογικές υπηρεσίες κτλ θα γίνεται αυστηρά με ραντεβού.
  9. Προαιρετική λειτουργία για όλες τις παραπάνω επιχειρήσεις και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Check Also

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ανοίξει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις»

Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με κύριο αντικείμενο τη …