Αρχική / Επικαιρότητα / Τι ακριβώς είναι η Διογκωμένη Πολυστερίνη: Ένα κρίσιμο υλικό συσκευασίας για την εποχή της πανδημίας

Τι ακριβώς είναι η Διογκωμένη Πολυστερίνη: Ένα κρίσιμο υλικό συσκευασίας για την εποχή της πανδημίας

Σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραγωγών Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑΣΥΔΙΠ) ενημερώνει σχετικά με το τι είναι η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS), καθώς, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, λανθασμένες ή ελλιπείς πληροφορίες που αναπαράγονται εύκολα και δημιουργούν παρανοήσεις, δίνοντας λανθασμένη εικόνα για ένα καθιερωμένο, αποτελεσματικό και απαραίτητο υλικό συσκευασίας, κρίσιμο και για την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) είναι:

  • Μοναδική και αναντικατάστατη για τις συσκευασίες προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, όπως τα φρέσκα ψάρια και τα κρέατα, για τη διατήρηση της θερμοκρασίας και την αποτροπή της αλλοίωσης τους. Ειδικά σήμερα, στην εποχή του κορονοϊού, επιβάλλεται η χρήση της για μηδενική ανθρώπινη επαφή με τα τρόφιμα αυτά.
  • Απαραίτητη για τις συσκευασίες προϊόντων ωμών τροφίμων, όπως τα φρέσκα λαχανικά, για αντίστοιχους λόγους.
  • Απαραίτητη για συσκευασίες ευαίσθητων ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών, εμβολίων και μοσχευμάτων, όπου απαιτείται ασφαλής μεταφορά και θερμομόνωση για να διατηρούνται κρύα ή ζεστά, μέχρι και κάτω από τους -700C.
  • Ιδανική για τη συσκευασία και ασφαλή αποστολή ευαίσθητων/εύθραυστων υλικών, όπως, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, πολύτιμα αγαθά και προϊόντα.
  • Απαραίτητη για τις συσκευασίες αποθήκευσης και μεταφοράς παγωτού.
  • Απαραίτητη για την κατασκευή κρανών ποδηλατών και μοτοσικλετιστών, αλλά και προφυλακτήρων και διατάξεων ασφαλείας στη βιομηχανία οχημάτων.
  • Άκρως βιώσιμη και οικολογική λύση, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προϊόντα συσκευασίας, αφού κατασκευάζεται από 98% αέρα(Ν2Ο2) και μόλις 2% πολυστυρένιο.
  • 100% ανακυκλώσιμη.

Η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) ΔΕΝ είναι:

  • Πλαστικό μιας χρήσης.
  • Υλικό συσκευασίας για έτοιμα φαγητά που καταναλώνονται αμέσως και δεν δέχονται περαιτέρω προετοιμασία ή επεξεργασία.

«Την εποχή του κορονοϊού, όπου η έννοια της ασφαλούς συσκευασίας έχει αποκτήσει άλλη διάσταση, τόσο λόγω της υγειονομικών αναγκών, όσο και λόγω της εκτόξευσης των αναγκών των ταχυμεταφορών, η εικόνα του μοναδικού υλικού της διογκωμένης πολυστερίνης δικαιούται να είναι τουλάχιστον αληθινή. Το EPS δίνει λύσεις, είναι αδύνατον να αντικατασταθεί και είναι ιδιαιτέρως φιλική επιλογή προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων», σχολίασε ο Διευθυντής του ΠΑΣΥΔΙΠ κος Παντελής Πατενιώτης.

Η πλειονότητα των συσκευασιών από Διογκωμένη Πολυστερίνη EPS χρησιμοποιείται για τη μεταφορά και προστασία τροφίμων, και είναι αδύνατον να αντικατασταθεί, καθώς, λόγω των ευνοϊκών ιδιοτήτων του EPS, τα προϊόντα διατηρούνται φρέσκα με όλες τις διατροφικές τους ιδιότητες αναλλοίωτες. Επιπλέον, συμβάλλει στην ασφάλεια των τροφίμων κατά τη μεταφορά τους από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή. Το EPS είναι μη τοξικό, χημικά αδρανές, ενώ δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό μύκητες και βακτήρια.

Check Also

Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown στην Αττική και άλλες 10 περιοχές στο κόκκινο – Καμία αλλαγή στις μετακινήσεις την Τσικνοπέμπτη

Την παράταση του lockdown στην Αττική για μία ακόμη εβδομάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο …